Allah Çektirsin 😉
Allah Çektirsin 😊
Fotoğraf sanatı insanın ruhuna öğle bir işlenir ki bağımlılık yapar. Hele birde teknik ve kompozisyonla birleştirirse fotoğrafçı çekilen fotoğraf tadından yenmez. İster kimyasal ister dijital fotoğrafçılık olsun özünde çekilen fotoğraflarda bir araya getirilmesi gerekenler aynıdır.
Fotoğraf çekmeyi kendisine hobi edinen herkesin ilk yapması gereken bir fotoğraf makinesine sahip olmadan eğitim alabileceği bir kurumun kapısını çalmaktır. Günümüzde birçok kurum fotoğraf atölyesi düzenliyor. Bunların bazıları uzun soluklu ve sonunda sertifika verilen fotoğraf kursları bir kısmı ise 4-8 haftalık periyotlarda fotoğrafçılık dersleri veren kurumlar oluyor. Ülkemizde özellikle İstanbul’da fotoğraf atölyeleri yapan kurum ve kişi sayısı her geçen gün artıyor. Bu durumda kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.
Fotoğraf kursu ya da atölyesine katılmak isteyenlerin öncelikle yapması gerek ev yada işyerlerine yakın bölgelerdeki kurumları seçmek. Böylece derlere giderken büyük kolaylık yaşarlar. İkinci olarak eğitimi veren kişileri iyi araştırmalılar. Böylece boşa zaman harcamamış olurlar.
Fotoğraf kursları genelde ders içeriklerini web sitelerinde yayınlarlar. Bu içeriğin fotoğraf kursuna gitmeye karar verenler tarafından iyi araştırılıp analiz edilmesi gerekir.
Fotoğraf eğitiminin başlangıcına temel fotoğraf eğitimi denir. Temel eğitimde fotoğrafın A B C’si öğretilir. Bunlar diyafram, enstantane, ISO, beyaz ayarı, manuel ve otomatik modlar, TTL ölçüm modları, netleme sistemleri, ışık ve kompozisyon gibi konular ilk öğretilenlerdir. Temel fotoğraf eğitimi aldıktan sonra kendiniz geliştirmek isteyen amatör fotoğrafçı ilgi alanına göre ileri fotoğraf eğitimine devam edebilir.